Profil
Møllegården er beliggende i en hyggelig gammel restaureret bondegård på ca. 650 kvm. Det gamle hus har mange skæve vinkler og forskellige størrelse stuer. Stuerne hedder henholdsvis Svalen, Lærken og Viben. Hver stue har køkkenfaciliteter og små tilstødende rum, hvor børnene har forskellige legemuligheder.

Møllegården er normeret til 95 børn i alderen 3 til 6 år. Børnene er ikke aldersopdelte, men børnegrupperne er sammensat med en ligelig fordeling af alder og køn, ud fra hvor mange børn den enkelte stue har kvadratmeter til. Desuden er der indrettet et stort værksted på loftet med mulighed for diverse kreative aktiviteter samt et mindre mødelokale.

Møllegården har store udearealer med mange legemuligheder og udfordringer, bla. fodbold- og motorikbane. Der er også en gammel have, shelter og flere bålpladser. Møllegården har en lille stald og fold, hvor vi holder får, høns og kaniner. Møllegårdens gårdsplads er belagt med toppede pikkesten og er dermed en motorisk udfordring for børnene, men ikke egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere.

I Møllegården vægter vi udelivet højt. Vi følger dyrenes livscyklus og har mange lærerige oplevelser sammen med dem. Herved støtter vi børnene i at vise hensyn og respekt for dyrene og passe på de ting, vi har. I vores drivhus er børnene med til drivning af fx. agurk, tomat, vindruer og såning af solsikker. På vores legeplads har vi flere bålsteder, som bliver brugt meget. Vi lærer bl.a. børnene at begå sig omkring bål/ild og de deltager i primitiv madlavning.

Vi spiller meget bold på vores fodboldbane, og i vinterhalvåret går vi ugentligt i svømmehal og til bevægelse/motorik med børnene. Vi prioriterer sang og musik og har små forløb i løbet af året, hvor børnene deltager på skift. Vi arbejder med sproglig opmærksomhed og styrker børnenes kommunikative evner gennem dialogen.

Gennem bla. Trin for Trin, styrker og understøtter vi børnenes sociale kompetencer og empati, og igennem anerkendende dialog (ICDP) støtter vi børnenes relationskompetencer.

I værkstedet er der mulighed for at arbejde med forskellige materialer bla. træ, papir, ler, stof, farver og forskellige teknikker, som appellerer til barnets fantasi og forestillingsevne. Der åbner sig en verden for barnet, og barnet udvikler erkendelse, viden og kreativitet.

Møllegården er således et rart sted at være. Et sted hvor trivsel og fællesskab er i højsædet, og der summer af liv og gode oplevelser.

Sidst opdateret 16. januar 2014
Algade 35, 9320 Hjallerup, Tlf.: 99 45 46 60