Handicappolitik

Børnehaven Møllegårdens handicap politik

Brønderslev kommune besluttede i efteråret 2009 at få udarbejdet en handicap politik. Arbejdet blev igangsat i Januar 2010, og nærværende handicappolitik blev vedtaget af Brønderslev Kommunes Byråd den 24. juni 2010.

Formålet med handicappolitikken er at synliggøre og sikre sammenhæng i målsætninger og indsatser for handicappede borgere i Brønderslev Kommune. I henhold til ligebehandlingsprincippet skal handicappolitikken medvirke til at højne og udvikle forståelsen for handicappedes muligheder og rettigheder, samt være et redskab til at skabe lige muligheder så alle kan bidrage til at deltage i samfundslivet.

Børnehaven Møllegården er beliggende i landlige omgivelser og der fører en allé ned til børnehaven. Børnehaven er en gammel restaureret bondegård fra før år 1900 bestående af gammelt stuehus og vognport/hestestald, som er restaureret og omdannet til børnehave gennem årene. I 2004 blev Møllegården udvidet med en tilbygning med 2 stuer og personalefaciliteter.

Møllegården bærer præg af den kultur og byggestil som kendetegner gammelt gårdbyggeri. Gårdspladsen fremstår med de oprindelige pikkesten, og selve børnehaven har mange forskellige rum og skæve vinkler. I det gamle hus er der dørtrin og døre med forskellige breder, og der er ligeledes en trappe op til værksted og samtalerum på 1. sal, hvor det ikke er muligt at anvende en rampe.

Det gamle stuehus er ikke ideelt, hvis man er gang besværet eller kørestolsbruger. Møllegården har store ude arealer med boldbane, en gammel have samt et mere kuperet areal med shelter og kælkebakke. Der er ligeledes dyrehold med en lille stald med får, kaniner og høns. Vores ude arealer er store og vil være en udfordring for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Sidst opdateret 1. november 2012
Algade 35, 9320 Hjallerup, Tlf.: 99 45 46 60